2011. július 5., kedd

Utinaplo 2. fejezet [hianypotlas]

Kezdem ott, hogy szombat hajnalban elmentunk vizsgazni, en fogvacogva, Nazarovits meg vihoraszva mert most nem az o bore kerult a vasarra. Ahogy megerkeztunk Tatabanyara, rogton nyilvanvalova valt, hogy en vagyok aleggyengebb lancszem. A baratosnem szerint semmi okom panikra, mert mindenki kocka, egyedul en vagyok kimondhatatlanul gyonyoru. Mondtam neki, hogy rajtam ez most nem segit, viszont egy vodka/narancsnak orulnek.
Amig a soromra varakoztunk, kicsit vihorasztunk, ami a baratosnem szerint nem illo, es igazan beszelhetnek valami komolyabbrol is. Mondtam neki, hogy en idonkent kompromisszumokra is hajlando vagyok, mi ujsag a huvelygomba vilagaban? Erre hirtelen elkezdett csuklani, amit kohogessel alcazott, es az en olembe meg csak ugy hullott a sok jofele morzsa a szendvicsebol. nagyon helyes.

A bizottsag csupa ertelmes dolgot kerdezett, a nagyjara tudtam is valaszolni, aztan majd meglatjuk. Egy het mulva lesz eredmeny. Nekem azt fogjak mondani,hogy fuuuj, Csilla, maga volt a legszanalmasabb palyazo. Nem tudott semmit.

A delutant kellemesen toltottuk a Jobbik elnokenek es parjanak tarsasagaban. Jo volt ujra latni oket. Miota utoljara talalkoztunk, bovultek egy taggal, aki olyan kis babaszagu volt, hogy muszaj volt szottyongatni Nazarovits/csal, amikor csak lehetett, meg jo, h nem fog ra emlekezni, mikor felno.

Hazafele a buszon elbambultunk, es egy faluval korabban szalltunk le, nagyon helyes. aki hulye, haljon meg. es egyebirant meg gyalogoljon 8 km/t. Viszontagsagos korulmenyek kozott erkeztunk meg Dunaalmasra, mert kiderult, hogy az egyenes uton is el lehet tevedni, tovabba arra is feny derult, hogy a baratosnemat betegesen vonzzak az utmenti meggy, szilva, korte, eperfak, es az sem akadaly, ha esetleg a fent emlitett fak torzse egy keritesen belulre log. Ezert fekete a bal kezemen harom ujj is. En mondom, engem minden rosszba Nazarovits rangat bele. Mar az utolso kilometereket cammogtuk, mikor mar egy neni is megelozott minket, raadasul ketszer, es a baratosnem ramformedt, hogy mit akarok en attol a szerencsetlen nenitol, amikor megemlitettem neki. hat az attol fugg, hogy mik a lehetosegek. A taskajat mindenkeppen szeretnem kitepni a kezebol. ezeken a dolgokon egy kicsit elvihorasztunk, majd tovabcammogtunk.

Gyonyoru szobat kaptunk Dunaalmason, de ket nap alatt ugy lelaktuk, hogy nem lehet rajonni, hogy itt ket lany lakik. Az asztalon ures cukorkaspapirok tomege hever, kekszes dobozokkal egyutt, hat/het csoki megbontva, termeszetesen mindegyikbe beleharapott valaki, tovabba, talalhato meg az asztalon egy talca tele sutemenyekkel, es vegul a nagy halom Turo Rudis papir, amik alatt valahol nagyon melyen a baratosnem horkol, szep noiesen, ahogy illik.

Az ilyen nagy zabalasok utan a baratosnem altalaban felajultan fekszik az agyon, es utasitasokat ad arra nezve, hogy mi a teendo, ha esetleg rosszul lenne. Rohogve felvilagositom, hogy ez a helyzet mar beallt. ki tudja mikor. Tovabba felhatalmazast kapok tole, hogy ha esetleg a mai nap folyaman meg enne valamit, nyugodt lelekkel ussem ki a kezebol. Ilyenkor mindig elkapja valami filozofikus hangulat, es azon mereng, hogy hogyan lehet harom nap alatt ilyen disznomod elhiznï? Hat, amint azt a mellekelt abra is mutatja, nagyon konnyen. Foleg ugy, hogy az ember, (neveket nem mondhatok), reggel, ebredes utan, meg felalomban becsocsal egy Turo Rudit, majd miutan felul kohogni, mert felrenyelt egy darabot, mar tiszta tudatal tol be a rendszerbe egy turos taskat, ot/hat muffinnal karoltve, valamint ezeket lekiseri egy fel liter tejjel. Utana visszafekszik egy kicsit, erot gyujteni ahhoz, hogy letamolyogjon az ebedlobe, reggelizni. Rendesen. En nem ertem, hogy ebbe a csontiba, hova fer ennyi minden? mar a multkor beleneztem a szajaba, hogy vajon a torkatol lefele csak egy otvenliteres zsak van?

Es egy fentebb emlitett eloreggeli utan, az etkezoben nyugodt lelekkel eszik tovabb, olyan szemmel meregeti az alkalmazottakat, hogy nem is mernek tul kozel ulni hozzank. Az en fejem meg egyre vorosebb es vorosebb a sok visszafojtott rohogestol. Ebed utan egy kis szundi van, majd ropke idoszak eltelte utan, a baratosnem ketsegbeesetten kotoraszik valami eheto utan, mert leesett a vercukra. Ha negyven percig nem jut etelhez, elvonasi tunetei lesznek. Elkezd reszketni meg osszefuggestelenul beszelni. mondjuk az autobbi eleg gyakori jelenseg. lehet meg kellene nezetnem egy szakemberrel. mint a mosogepet szokas. a mienk otthon idonkent csak ugy mukodik,ha oldalba rugom. Igaz,hogy a mosogep nem szokott jajgatni. ezt meg at kell gondolnom.

Arra is rajottem, hogy a baratosnemnek leteleme az eves. barmilyen korulmenyek kozott kepes enni. es a legremisztobb az egeszben, hogy a barmilyen szo alatt tenyleg barmilyet ertek.
na, nem baj. lehetne sokkal defektesebb is. azert osszessegeben halas vagyok, hogy van nekem ez a felkegyelmu. Sok mindent koszonhetek neki. Tobbek kozott azt is, hogy ujabban rangatozik a szemem mellett az a kis izom.

3 megjegyzés:

  1. En nem szeretnem ketsegbe vonni Csilla szavahihetoseget, de azt azert hadd tegyem hozza, csak hogy mindenki tisztaban legyen vele, hogy mindennek csak a FELE igaz!
    Nazarovis

    VálaszTörlés
  2. Hiszek neked Herminka!!! :D sunya Csillú :P

    VálaszTörlés
  3. Igen, mindennek csak az a fele, ami Názárovits-ról szól. :D :D :D Oxa, veszélyesen közel állsz ahhoz, hogy provokáld azt, aki egy hét múlva hozzád repül.. :D

    VálaszTörlés